Traditionele vrijmarkt in Utrecht van start

UTRECHT - In het centrum van Utrecht is om 18.00 uur de traditionele vrijmarkt van start gegaan. Hoewel er regen is voorspeld, lijkt het erop dat veel koopjesjagers zich niet laten tegenhouden.
De markt gaat 24 uur lang door. Ook is er een speciale kindervrijmarkt bij de voetbalkooi aan de Asch van Wijckskade en op het Lepelenburg. Vanaf 01.00 uur mag er geen onnodige herrie meer worden gemaakt, zoals versterkte muziek en draaiende aggregaten.
In de stad zijn verder diverse optredens van bandjes en dj's op verschillende locaties. Als het weer blijkt mee te vallen, verwacht de gemeente Utrecht dit jaar zo'n honderdduizend bezoekers tijdens de hele Koningsnacht.
Voor wie tijdens de avond informatie wil over de bereikbaarheid van Utrecht, kan via het Twitter-account van de gemeente op de hoogte blijven. Dat gebeurt via @GemeenteUtrecht en de hashtag #vrijmarkt030.

PROVINCIE

Ook in andere steden zijn er activiteiten. In Amersfoort begint om 20.30 uur de Koningsnachtrun, een socialrun van 5 kilometer door de binnenstad. Op de Hof is er daarna live muziek.
Bunnik viert de verjaardag van de koning met een fakkel- en lampionoptocht die om 21.15 uur start. In Achterveld is vanaf 23.00 uur een grote vuurwerkshow. Woerdenaren kunnen zondagavond naar Royal House Open Air, waar onder meer Pep & Rash optreden.

Utrecht maakt zich op voor traditionele vrijmarkt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.