Utrechters bij koninklijke vlootschouw Dordrecht

© ANP
DORDRECHT - De vlootschouw tijdens Koningsdag in Dordrecht had een Utrechts tintje. Tussen alle verschillende vaartuigen mocht waterstuntman Bo Krook uit Utrecht zijn kunsten vertonen.
De flyboarder doet spectaculaire trucs, zoals loopings en pirouettes, voortgestuwd door grote waterstralen onder zijn voeten. Tegenwoordig treedt Bo Krook op met zijn vriendin.

DROPJESMAN

Koningsdag nieuwe stijl in Dordrecht kende verder nog één oude traditie met Utrechtse roots: de aanwezigheid van Oscar Meijer. De Amersfoortse oranjefan, die beter bekend is als de dropjesman, stond opnieuw langs de hekken om een glimp op te vangen van het koningspaar.
In de afgelopen jaren was hij steevast van de partij met een kokertje drop voor de koningin en met de troonswisseling gaf hij te kennen dat het misschien wel tijd was geworden om te stoppen met de traktatie.

VLEMMIX

De Amersfoorter was niet de enige trouwe fan van het koningshuis. Ook Johan Vlemmix was er met een kartonbord van Willem-Alexander en Maxima, voor mensen die een foto wilden maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.