Amersfoort kondigt bezuinigingen aan

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort maakt vanmiddag bekend waarop de stad gaat bezuinigen. De gemeente moet de komende jaren bij elkaar negentien miljoen euro bezuinigen. De geldproblemen van Amersfoort zijn zo groot dat de gemeente onder financieel toezicht van de provincie is geplaatst.
De afgelopen weken konden de inwoners via een speciale website aangeven waarop het beste bezuinigd kan worden. Bijna 2500 reacties zouden er zijn binnengekomen. Politieke partijen en maatschappelijke organisaties maken zich veel zorgen over de bezuinigingen.
De SP vreest dat er in de sociale sector en in cultuur wordt gesneden. "Die zijn afgelopen jaren al zo verschrikkelijk gepakt, dat ik denk dat bezuinigingen hierop de doodsteek zal betekenen voor dit soort groepen", zegt Ad Meijer van de SP. Hij wil liever besparen op de Westelijke Rondweg.
Coalitiepartij D66 kiest voor lastenverzwaring en wil dat voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en duurzaamheid zijn grotendeels overeind blijven. De coalitie wil eerst het toezicht van de provincie van tafel hebben, voordat over de schuldvraag en de toekomstvisie wordt gesproken.

Toeristisch Amersfoort vreest extra belastingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.