Koning bij viering 750 jaar Oudewater

OUDEWATER - Koning Willem-Alexander komt 3 juli naar de officiële viering van 750 jaar stadsrechten van Oudewater. De koning woont dan in de Grote Kerk een feestelijke bijeenkomst bij.
Oudewater heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van de Staat der Nederlanden. In 1572 was Oudewater één van de twaalf steden die deelnamen aan de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht. Daar kozen twaalf Hollandse steden voor Willem van Oranje. Uit wraak werd Oudewater door de Spanjaarden met de grond gelijk gemaakt.
De viering van de stadsrechten in juli wordt onder anderen bijgewoond door de burgemeesters van de elf overige deelnemende steden aan de Vrije Statenverkiezingen. Tijdens deze dag wordt ook een speciaal aandenken onthuld.
De officiële bijeenkomst met de koning is een van de vele evenementen in Oudewater om 750 stadrechten vieren. Zo is op 9 mei een taptoe in de stad, wordt op 12 juni de dag van de ouderen uitgebreid gevierd en is half september een feestweek gepland.
De viering is overigens twee dagen voor een ander groot evenement: op 5 juli trekt de Tour de France door het historische stadje.

Koning bij viering 750 jaar Oudewater

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.