Amersfoortse juwelenrover krijgt 2,5 jaar cel

AMERSFOORT - Patricia de R. uit Amersfoort die tientallen bejaarden heeft beroofd van hun sieraden, heeft daarvoor een celstraf van 2,5 jaar cel gekregen, waarvan tien maanden voorwaardelijk.
Ook moet ze ruim 45.000 euro schadevergoeding aan de gedupeerde bejaarden betalen. De rechtbank in Almelo heeft dat dinsdag besloten. Het OM had eerder vier jaar cel geëist en een schadevergoeding van tienduizenden euro's voor de slachtoffers.
De 31-jarige verdachte liep vorig jaar tegen de lamp toen ze op heterdaad werd betrapt in Overijssel. Volgens de politie heeft ze in twee jaar tijd toegeslagen bij 400 tot 500 tehuizen. Meestal deed ze zich voor als medewerkster. Tegen de vrouw is meer dan 70 keer aangifte gedaan.
De berovingen zorgden bij de slachtoffers niet alleen voor verdriet om het verlies van sieraden met vaak een grote emotionele waarde. Ze veroorzaakten ook gevoelens van angst, onveiligheid en wantrouwen ten opzichte van het personeel van de verzorgingscentra.
De vrouw verklaarde eerder met snikkende stem dat ze er enorme spijt van had. Schulden als gevolg van de gokverslaving van haar man zouden het motief zijn geweest. Hij verschijnt staat ook terecht in de zaak, net als een goudhandelaar die veel van de sieraden van de vrouw opkocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.