Sieraden buit bij inbraak op juwelier Amsterdamsestraatweg

UTRECHT - De Utrechtse juwelier Stratelli aan de Amsterdamsestraatweg is opnieuw doelwit geweest van criminelen. Er is ingebroken in de winkel. Dat is volgens de politie gebeurd tussen zaterdagavond en dinsdagochtend vroeg.
De eigenaar ontdekte de inbraak omdat hij zag dat er sieraden weg waren. Het is onbekend wat de precieze waarde is van de buit.
Op de invalide eigenaar van Stratelli werd op 7 december 2012 een gewelddadige roof gepleegd. Mannen met bivakmutsen overvielen de juwelier en namen ruim 34.000 euro aan gestolen sieraden mee.
De groep werd uiteindelijk veroordeeld tot gevangenisstraffen voor de gewelddadige overvallen op juwelier Stratelli en de Plus-supermarkt aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De rechter woog bij mee dat de verdachten bewust voor deze juwelier kozen omdat ze wisten dat hij slecht ter been is.
Bureau Hengeveld speelde een sleutelrol bij aanhoudingen in de zaak. Nadat het opsporingsprogramma van RTV Utrecht aandacht aan de overval besteedde, belden de overvallers elkaar op. De politie had de groep al in het vizier en luisterde de gesprekken af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.