Vader uit Elst zeer bezorgd over zoon in Nepal

UTRECHT - Gert van den Berg uit het Utrechtse Elst maakt zich grote zorgen over zijn zoon Fons (24). Die zit vast in Nepal met zijn vriendin Rosanne van Heeckeren. De twee Amsterdamse studenten waren met een groep een bergtocht aan het maken toen de aardbeving begon. Vier dagen later zitten ze nog altijd vast.
Vader Gert van den Berg heeft dinsdag via een satelliettelefoon een bericht gekregen van zijn zoon, meldt RTL Nieuws. Daarin stond: "Het is hier gevaarlijk. Stuur helikopter en geld."
Het stel zit nu in de buurt van Bamboo Village en heeft voldoende te eten. De familie weet precies de coördinaten van de plek waar ze zitten en er zijn al helikopters geweest. "Maar de reddingswerkers nemen vooralsnog alleen gewonden en Israëliërs mee", zegt vader Gert tegen RTL.
Met andere thuisblijvers heeft hij al geprobeerd een privéhelikopter in Nepal te huren om Rosanne, Fons en de anderen van de berg te redden, maar alle helikopters zijn al ter beschikking gesteld aan de overheid.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken weet dat de groep bergwandelaars vastzit, maar het is nog onduidelijk wanneer zij iets voor hen kunnen betekenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.