Kritiek op Amersfoorts college om bezuinigingen

AMERSFOORT - De oppositie in Amersfoort is niet te spreken over de bezuinigingsplannen van het college. De stad moet 19 miljoen euro bezuinigen om de begroting weer op orde te krijgen.
De stad staat er zo slecht voor dat het onder curatele staat van de provincie en daarom moeten er volgens het college harde maatregelen genomen worden. Oppositiepartijen CDA, SP en BPA zijn onder meer ontstemd over de plannen om de woonlasten met 20 procent te verhogen.
Wethouder Buitelaar noemt de bezuinigingen "pijnlijk maar noodzakelijk". De gemeenteraad van Amersfoort neemt nog voor de zomervakantie een besluit over de bezuinigingen.

CULTUUR

Culturele instellingen in Amersfoort worden hard geraakt door de bezuinigingen. Zo verliest de stichting Levende Historie de jaarlijkse subsidie van 60.000 euro. Vrijwilligers van de stichting spelen iedere zomer scenes uit het verleden van Amersfoort na, om zo de geschiedenis levend te houden.
Toch heeft de stichting er alle vertrouwen in dat ze kunnen blijven bestaan. Het wegvallen van de subsidie komt niet onverwacht, zegt penningmeester Ed van der Veer. "Er waren tekenen dat het eraan zat te komen. We hebben helaas al afscheid moeten nemen van een professionele begeleider. We denken dat we wel dezelfde kwaliteit kunnen blijven bieden."

Reacties van college en oppositie op de bezuinigingsplannen
De stichting Levende Historie blijft optimistisch
De bezuinigingen werden dinsdagavond gepresenteerd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.