Drie maanden cel geëist voor schietende maaltijdbezorger

UTRECHT - Het OM wil dat een 21-jarige Utrechter de gevangenis in gaat omdat hij meerdere keren zou hebben geschoten tijdens een conflict in de Utrechtse wijk Overvecht. Die ruzie vond vorig jaar plaats op de Atlasdreef.
De afgevuurde kogels waren mogelijk bedoeld voor een plaatsgenoot met wie hij ruzie had. De 20-jarige Utrechter zou de schutter nog diezelfde dag hebben geslagen. Waarover de ruzie ging, is onduidelijk, maar mogelijk weigerde een van hen een telefoonnummer te geven aan de ander.
In eerste instantie waren beide mannen spoorloos, tot de 20-jarige man zich op het politiebureau meldde. Hij verklaarde dat hij was beschoten, maar niet was geraakt. Het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld liet vervolgens beelden zien van de schutter, die ervandoor ging op een scooter met een pizzabak achterop.
Na de uitzending werd de naam van de schietende maaltijdkoerier genoemd en werd hij opgepakt. Volgens het OM valt niet te bewijzen dat de 21-jarige man gericht op de ander heeft geschoten. Wel had hij een vuurwapen en heeft hij dat gebruikt, zegt het OM. Justitie vraagt daarom drie maanden cel, plus nog eens drie maanden voorwaardelijk.
Ook tegen de andere verdachte eist het OM drie maanden gevangenisstraf, in zijn geval wegens mishandeling. Volgens de advocaat is dat een onbegrijpelijke eis omdat iemand een klap verkopen even zwaar wordt gestraft als het trekken van een wapen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.