Kliniek plastische chirurgie Bosch en Duin onder toezicht

BOSCH EN DUIN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de kliniek voor plastische chirurgie EMC Bosch en Duin voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in het handelen van de directie, maakte ze woensdag bekend.
De inspectie stelde tijdens bezoeken in het afgelopen jaar verschillende tekortkomingen vast, onder meer op het gebied van infectiepreventie, medische technologie, medicatieveiligheid en dossiervoering. De IGZ vindt dat hierdoor een risico bestaat voor de veiligheid van patiënten.
De inspectie controleert de voortgang de komende tijd, onder meer met onaangekondigde bezoeken en gesprekken met de directie en de medewerkers.
Volgens Brenda Woerdman, manager bij EMC, is het bedrijf bezig om alle tekortkomingen op te lossen. "Maar de patiëntveiligheid is nooit in het geding geweest, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken", aldus Woerdman.
EMC Bosch en Duin is een gespecialiseerde kliniek op het gebied van plastische chirurgie, huidverbetering en leefstijladvies.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.