FC Utrecht krijgt een seniorenteam

UTRECHT - FC Utrecht krijgt er een nieuw elftal bij: de Oldstars. Dit voetbalteam bestaat uit 60-plussers. Vanaf augustus trainen zij op sportcomplex Zoudenbalch. Woensdag konden geïnteresseerden kennismaken met het wandelend voetballen, want de ouderen hoeven niet te rennen.
Het Oldstarsseizoen bestaat uit twintig trainingen die worden gegeven door FC Utrecht-trainers. "Andere Eredivisieclubs hebben al een 'walking footballteam' voor senioren. Het is de bedoeling dat deze clubs tegen elkaar gaan spelen", vertelt trainer Koos van Tamelen.
Bij Walking Football zijn andere regels dan het normale voetbal. Zo mag er niet gerend worden, zijn slidings verboden en mag de bal niet hoger komen dan de heup. Dit maakt de sport ideaal voor senioren. Het bewegen staat volgens FC Utrecht centraal, maar ook het gezellige samenzijn.
Zo'n 36 spelers kwamen woensdag af op de kennismakingsdag. De spelers die hierna nog steeds enthousiast zijn, krijgen een gezondheidstest. Als die is doorstaan mogen zij in augustus starten.

FC Utrecht krijgt een seniorenteam

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.