Fons en Rosanne gered in Nepal, vader uit Elst haalt opgelucht adem

ELST - Goed nieuws voor Gert van den Berg uit Elst. Zijn zoon Fons en diens vriendin Rosanne zijn vanochtend vroeg gered in Nepal. Sinds de aardbeving van zaterdag zaten de studenten vast in het zwaargetroffen berggebied Langtang.
"We zijn heel erg opgelucht", zegt vader Gert tegen RTL Nieuws. Met een satelliettelefoon kon Fons tekstberichten versturen. "In het eerste bericht dat we vandaag ontvingen, stond 'er is een aardverschuiving, bel SOS International'. Dat was nog even heel angstig."
Een paar dagen eerder had Fons een bericht gestuurd waarin hij zijn vader om een helikopter en geld vroeg. Sindsdien hebben de families nauwelijks geslapen en alleen maar contact gezocht met de alarmcentrale en particuliere helikopterbedrijven.
Vandaag stuurde Fons zijn familie dat Amerikanen door een Amerikaanse helikopter werden opgehaald. In een volgend bericht stond dat ook Fons en Rosanne uit het gebied werden gevlogen, net als zes andere Nederlanders. "We weten niet door wie, maar we zijn heel blij", aldus de vader. De hele groep is naar een nabijgelegen legerbasis gebracht in Dhunche. Het is de bedoeling dat Fons en Rosanne vrijdagmiddag worden teruggevlogen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.