Utrechtse Tourorganisatie alert na terreurarrestatie

UTRECHT - De Utrechtse Tourorganisatie weet nog niet of het extra veiligheidsmaatregelen neemt na de arrestatie van twee terreurverdachten bij een wielerwedstrijd in Duitsland. Dat laat woordvoerder Natalja Talitsch weten aan RTV Utrecht.
Talitsch: "Wij monitoren op zeer regelmatige basis de veiligheidssituatie in de stad. Het is voor ons nog te vroeg om te zeggen welke gevolgen dit heeft voor de Tourstart in Utrecht. Uiteraard is veiligheid een van de speerpunten bij het organiseren van de Tourstart. Wij zijn en blijven alert."
In de Duitse plaats Oberursel bij Frankfurt werden donderdag een man en vrouw opgepakt die volgens de Duitse politie mogelijk een aanslag wilden plegen bij de wielerwedstrijd Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.
De twee verbleven vlakbij het parcours en waren in het bezit van een automatisch wapen en chemicaliën om een bom te maken.
De wedstrijd is afgelast omdat de Duitse politie naar eigen zeggen de veiligheid van de wielrenners en het publiek niet kon garanderen: "Veiligheid is belangrijker dan het door laten gaan van een wedstrijd waar mensen zich al tijden op verheugen. Veiligheid gaat boven alles."
De bijna 2000 vrijwilligers waar de Utrechtse Tourorganisatie mee werkt, kregen de afgelopen weken allemaal een training. Daarin werd ook het signaleren en herkennen van potentiële gevaren behandeld tijdens een speciale workshop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.