Taakstraf voor agent die pistool trok in ruzie Utrecht

UTRECHT - Een agent van de politie Midden-Nederland heeft een taakstraf gekregen omdat hij tijdens een verkeersruzie in Utrecht zijn dienstwapen trok en op het slachtoffer richtte.
De politieman reed vorig jaar in burger met een auto door Utrecht en klapte bijna op een scooter. De agent zou meteen zijn wapen hebben getrokken en het pistool op het hoofd van de scooterrijder hebben gericht. De politieman zegt dat de scooterrijder juist heel agressief reageerde, waardoor hij zich bedreigd voelde en de man wilde aanhouden.

BEDREIGD

De rechtbank laat in het midden hoe het precies is gegaan, maar acht bewezen dat de agent de scooterrijder onnodig heeft bedreigd met zijn pistool. De man werkte eerder bij een arrestatieteam. Volgens de rechtbank verklaart dat mogelijk waarom hij zo heftig reageerde, maar rechtvaardigt het zijn gedrag niet. In 2013 kreeg hij nog een boete wegens mishandeling.
De rechtbank legt hem nu 200 uur werkstraf op en twee maanden gevangenisstraf voorwaardelijk. Dat is ook wat Het Openbaar Ministerie eerder heeft geëist. Verder moet de man verplicht in behandeling om agressie tegen te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.