Getuigen gezocht gewelddadige straatroof Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Een man heeft zaterdagmiddag geprobeerd een 82-jarige vrouw in Nieuwegein te beroven bij bushalte Galecopperlaan. De politie zoekt getuigen.
De Nieuwegeinse stapte omstreeks 16.15 uit bus 77 bij halte Galecopperlaan. Een grijze Mercedes met een Duits kenteken stopte aan de overkant. Er zaten twee mannen voorin en een vrouw achterin. Een van de mannen vroeg de vrouw de weg. Vervolgens trok hij haar hand naar binnen en probeerde een armband van haar pols te trekken.

HORLOGE

Het slachtoffer verzette zich hevig, ook toen de man probeerde het horloge van haar andere pols te stelen. Dat mislukte, waarna de auto er met grote snelheid vandoor ging in de richting van de rotonde en daar linksaf sloeg.
De man die haar beetgreep, was volgens het slachtoffer in de 40. Hij heeft een bol gezicht en donker haar, straks naar achteren gekamd. Zijn uiterlijk is verzorgd en hij is licht getint. Hij sprak met een Turks of Marokkaans accent. Hij droeg een donker colbertje. De vrouw heeft een zigeunerachtig uiterlijk en is tussen de 35 en 40 jaar oud
Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.