Overlast door grote stroomstoring De Meern

DE MEERN - In De Meern hebben sinds 5.40 uur 4800 klanten een aantal uur zonder stroom gezeten. De storing duurde enkele uren en betrof woningen en bedrijven in de buurt Nyevelt, meldde netbeheerder Stedin.
Op sociale media klaagden bewoners over de slechte start van hun maandagochtend. Zo twitterden mensen dat ze hun dag moesten beginnen zonder koffie en met een koude douche. Bewoners met stadsverwarming zaten er toch warm bij en enkele vroege vogels moesten bij kaarslicht ontbijten.

BRODEN

De verslaggever zag dat de verkeerslichten die eerder buiten werking waren het inmiddels weer doen, maar Bakker Verkerk aan de Zandweg in De Meern zat op dat moment nog zonder stroom. "De broden staan te rijzen, maar kunnen de oven niet in. We weten niet hoelang het duurt, dus we kunnen er niet op inspelen", vertelde bakker John van Kippersluis om 8.20 uur. "We hebben maar een aantal broden af kunnen bakken. Dus als de stroom terug is, moeten we volle bak aan de slag."
Van Kippersluis baalt van de stroomstoring. Doordat de apparatuur het urenlang niet deed, zijn veel producten oneetbaar geworden. "Alles staat te verrijzen en dat kan je niet meer verkopen dus, dat gaat wel in de paar duizend euro's lopen denk ik."

KERKKLOK

De wijzers van de kerkklok op de Marekerk bleven vanmorgen steken op 5.40, daaraan was te zien hoe laat de storing begon. Volgens Stedin ontstond de storing om 06.10, maar ook mensen op Twitter lieten weten al eerder last te hebben van de storing.
Monteurs van Stedin hebben de stroomstoring opgelost. Even na 09.00uur had iedereen weer elektriciteit. Stedin laat weten dat kapotte kabels de mogelijke oorzaak van de storing zijn.

Verslaggever Caroline Geijsman is in De Meern en sprak met een gedupeerde bakker.
Bewoners en ondernemers in De Meern zaten maandagochtend uren zonder stroom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.