Veel kinderen met overgewicht in Overvecht en Kanaleneiland

UTRECHT - In de Utrechtse wijken Hoograven, Kanaleneiland en Overvecht is bijna één op de vier kinderen te dik. Daarmee is het percentage kinderen met overgewicht in deze wijken veel hoger dan in de rest van de stad. Het afgelopen schooljaar had namelijk gemiddeld twaalf procent van de basisschooljeugd in de domstad overgewicht. Dat blijkt uit een onderzoek van het stadsbestuur.
Volgens wethouder Everthardt zijn de problemen in Hoograven, Kanaleneiland en Overvecht het grootst, omdat er in die wijken veel gezinnen met lage inkomens wonen. Deze families hebben vaak een minder gezonde leefstijl. In Tuindorp en Voordorp, waar de inkomens hoger liggen, is maar één op de vijfentwintig kinderen te dik.
De afgelopen jaren heeft de stad veel geprobeerd om het overgewicht bij kinderen aan te pakken. Zo worden ouders in sommige wijken gestimuleerd om alleen fruit aan hun kinderen mee te geven. Ook zijn er schoolpleinen aangepast, zodat kinderen er eerder gaan spelen. Het percentage overgewicht bij de Utrechtse basisschooljeugd is de afgelopen tien jaar gedaald en lijkt zich nu te stabiliseren.
Wethouder Everhardt heeft aangekondigd om zich in te blijven zetten voor de gezondheid van kinderen in de stad. De gemeenteraad praat binnenkort over zijn plannen om obesitas aan te pakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.