Boze Sterrenwijkers uitten boosheid bij Jumbo na boodschappenrel

UTRECHT - Voor de Jumbo aan het Ina Boudier Bakkerhof in Utrecht hadden maandagmiddag zo'n honderd buurtbewoners zich verzameld. Ze betuigden steun aan Josje Laan uit Sterrenwijk, die onlangs een winkelverbod kreeg opgelegd. Aanleiding daarvan was een rel over gratis boodschappen.
De supermarktketen geeft gratis boodschappen weg als de wachtrij voor de kassa te lang wordt. Laan zegt dat de winkel aan het IBB-hof zich niet aan deze regel houdt. Toen zij daar wat over zei, is haar de toegang tot de winkel voor twee jaar ontzegd.
Laan laat weten dat zij niet de enige is die niet meer welkom is bij Jumbo. Ten minste twintig andere wijkbewoners zouden ook niet meer bij supermarkt mogen winkelen. Om hun te steunen verzamelden bewoners van Sterrenwijk en Abstede zich maandag bij de supermarkt. Volgens de politie verliep dat protest rustig.
Een woordvoerder van het hoofdkantoor van Jumbo liet RTV Utrecht desgevraagd weten dat mevrouw Laan niet eerlijk is geweest. Dat zou ook blijken uit camerabeelden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.