Doorslagbrug Nieuwegein afgesloten voor verkeer

NIEUWEGEIN - De Doorslagbrug in Nieuwegein is op 6, 7 en 8 mei afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de scheepvaart van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel kan niet onder de brug door varen. Voetgangers kunnen van de brug gebruik blijven maken.
De slagbomen van de brug moeten worden aangepakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente Nieuwegein moeten ze beter aansluiten zodat niemand er nog op kan zodra de brug omhoog gaat. Nu komt het vaak voor dat de slagbomen aan de ene kant al omlaag zijn, maar de slagbomen aan de andere kant nog niet.

WACHTEN

"Fietsers en voetgangers lopen of fietsen gewoon door en beseffen pas bij het zien van de andere slagbomen dat ze vast staan. Omdat de brug op afstand wordt bediend, duurt het heel lang voordat deze mensen er weer af kunnen, er gaat gerust een kwartier voorbij. Ondertussen staat er steeds meer verkeer bij de brug te wachten", aldus de woordvoerder.
Automobilisten wordt aangeraden om via de Zuidstedeweg om te rijden. Ook voor de scheepvaart is er een omleidingsroute uitgestippeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.