RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeer grote brand Houten onder controle, gebouw staat op instorten

1/11
HOUTEN -

De zeer grote brand die dinsdag rond het begin van de avond uitbrak bij transportbedrijf de Kruijf in Houten, is onder controle. De brandweer heeft rond 20.30 uur het sein brand meester gegeven, meldt de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).

De brand brak rond 18.00 uur uit in de schuur aan de Utrechtseweg. Ooggetuigen meldden aan RTV Utrecht dat er harde knallen te horen waren. Brandweerwagens uit de wijde omgeving kwamen op de brand af om te helpen omdat er niet genoeg water voorradig was.

In de loods zit een werkplaats, waar ook een tank met 25.000 liter diesel staat. De brandweer probeerde die met man en macht te koelen, zodat de vlammen de tank niet zouden bereiken. Rond 20.00 uur meldde de VRU dat het gevaar rond de tank is geweken.

De loods van het transportbedrijf moet als verloren worden beschouwd. Door de fik zijn er flinke scheuren in de muur ontstaan en staat het gebouw op instorten.


ASBEST

Tijdens de brand is ook asbest vrijgekomen, meldde de VRU zondagavond. "Gelukkig zijn de asbestdeeltjes alleen terecht gekomen op het eigen terrein. Het zijn zware deeltjes en daarom zijn ze snel naar beneden gekomen. Deskundigen hebben er naar gekeken en daarom kunnen we met zekerheid zeggen dat het asbest niet ver is gekomen", aldus Nick van Schaick tegen RTV Utrecht.

Volgens een ooggetuige waren er ook werknemers van het bedrijf op het terrein aanwezig tijdens de brand. Die werden eerder op de avond door de politie op afstand gehouden. Op de A27 gold enkele uren een tijdelijke snelheidsbeperking vanwege rookontwikkeling.


TRANSPORTBEDRIJF

Eerder brak er ook al brand uit bij het transportbedrijf. Een van de wagens brandde toen volledig uit en de tweede raakte zwaar beschadigd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -