Fotoserie van Utrechters in de vroegte

UTRECHT - Desiree Meulemans fotografeert Utrecht in de vroegte. De fotograaf staat vroeg op en portretteert hoe Utrecht wakker wordt. Ze komt bij allerlei mensen en bedrijven over de vloer en dat levert mooie plaatjes op.
Meulemans kwam op het idee doordat ze regelmatig vroeg op locaties komt om te fotograferen. Zo was ze op een visafslag en bij een mosselkotter. Meulemans: "Ik vind het een mooi moment van de dag, want iedereen begint aan iets en het is mooi licht."

BIDDEN

Voor de serie bezoekt ze Utrechters in de ochtend. "Ik vind het bijzonder dat ik bij mensen thuis kom die ik helemaal niet ken. Ze reageren eigenlijk altijd gelijk enthousiast", vertelt de fotograaf. Ook was ze bij een slager, de voedselbank, een ontbijt in Ikea en de Franciscanen, die bij elkaar in een leefgemeenschap wonen en in de ochtend samen bidden. Ook nam ze een kijkje achter de schermen bij Utrecht is Wakker, het ochtendprogramma op Radio M.
De foto's geven volgens Desiree Meulemans heel duidelijk de sfeer van de ochtend, het begin van de dag en hopelijk straks ook de vier seizoenen. Ze gaat de vroege Utrechters een jaar lang fotograferen. Uiteindelijk wil de fotograaf een boek uitbrengen en komt er een expositie.

Fotograaf Desiree Meulemans over Utrecht in de vroegte