RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Speciale juridische status voor vermiste personen onnodig"

AMERSFOORT -

Een speciale juridische status voor vermiste personen is niet nodig. Dat vindt advocaat Jonathan Barth. Hij reageert daarmee op de petitie 'Status Vermist', die al bijna 7.000 keer ondertekend is.

De initiatiefnemers vinden dat naast de statussen 'dood' en 'levend' ook 'vermist' moet bestaan. Dit om te voorkomen dat familie van vermisten verstrikt raakt in een web van administratieve problemen.

Maar volgens Barth biedt de wet al voldoende mogelijkheden: "De wet heeft al een regeling om een vermist persoon te gaan vertegenwoordigen. Men kan dan denken een vrijwillige regeling, zoals aan een zaakwaarnemer. Of een verzoek aan de kantonrechter, die een bewindvoerder kan aanwijzen."

Vrienden en familie van Amersfoorter Hanno van Mil pleitten onlangs ook voor een speciale vermistenstatus. Van Mil is sinds april vorig jaar vermist. Sindsdien kreeg zijn vrouw te maken met de afwikkeling van allerlei administratieve zaken.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -