Omwonenden park Harmelen zijn overlast beu

HARMELEN - Omwonenden van de groenstrook tussen het Nassaupark en het Oranjepark in Woerden, zijn de overlast die er wordt veroorzaakt spuugzat. Er ligt veel rotzooi en bewoners ergeren zich aan rondhangende dealers. Ook is er regelmatig sprake van geluidsoverlast.
Afgelopen week stonden bewoners zelfs oog in oog met jongeren die probeerden in te breken bij een van de huizen rond de groenstrook. "Een paar dagen geleden stonden er 's ochtends een aantal jongens met een sjaal voor het gezicht bij mijn huis. Ze hadden een ijzeren staaf bij zich en keken naar binnen. Toen we ze aanspraken, verzonnen ze een smoes", laat een omwonende weten.

ONDERHOUD

De buurt stoort zich ook aan het slechte onderhoud van de groenstrook. Overal liggen takken en de heggen zijn niet gesnoeid. Een groep bewoners heeft al eens een plan ingediend voor de aanpak van het park. "Ros alles eruit, maak er één groot grasveld van. Dan willen wij het zelf gaan onderhouden", zegt een bewoner. De gemeente Woerden heeft nog niet op het plan gereageerd.
Ook het CDA in Woerden maakt zich zorgen over de situatie rondom de groenstrook. De partij heeft vragen gesteld aan het college.

Woerdenaren zijn overlast zat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.