Duo vreest voor onbetaalde boetes en vlucht voor politie

PROVINCIE UTRECHT - Na een kilometerslange achtervolging over de A1 heeft de politie twee mannen aangehouden. De twee sloegen op de vlucht voor de politie, omdat ze dachten dat ze nog teveel boetes te hebben openstaan.
Agenten zagen de 17-jarige Voorthuizenaar en een 20-jarige Haarlemmer woensdagmiddag rijden over de Baron van Nagellstraat in Barneveld. Via een alarmsysteem in hun surveillanceauto kregen ze een signaal dat de auto waarin het duo reed, gecontroleerd moest worden. De bestuurder weigerde echter te stoppen en draaide vol gas de A1 op richting Amsterdam.

VERKEERSOVERTREDINGEN

Daarop ontstond een achtervolging waaraan verschillende eenheden van de politie deelnamen. De bestuurder maakte meerdere verkeersovertredingen om te proberen de achtervolgende agenten af te schudden. Bij Muiderberg verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste op een betonnen vangrail.
De Voorthuizenaar raakte lichtgewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij verder niets mankeerde, is hij vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

BOETES

Ook de 20-jarige bestuurder werd naar het bureau gebracht. Die verklaarde later dat hij op de vlucht was geslagen, omdat hij bang was dat hij teveel boetes had openstaan. De man krijgt nu proces-verbaal voor diverse verkeersovertredingen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.