Beperkte opening Juridisch Loket

PROVINCIE UTRECHT - Mensen met juridische vragen kunnen vanaf 1 juni weer beperkt terecht bij de balies van het Juridisch Loket in Amersfoort en Utrecht. Het Juridisch Loket kondigde eerder aan de balies te sluiten. Op dringend verzoek van de Tweede Kamer gaan de balies weer open om zo burgers met lagere inkomens en weinig vermogen te helpen.
Het gaat om een beperkt aantal inloopspreekuren. De nadruk blijft liggen op telefonische en online hulpverlening. Twintig van de dertig vestigingen sloten begin april de deuren voor het inloopspreekuur. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vervolgens voor de motie om het inloopspreekuur van het Juridisch Loket te behouden.

LOKET

"Voor een deel van de rechtzoekenden was de gehele baliesluiting een extra drempel bij de toegang tot onze dienstverlening. Na gesprekken met onze subsidiegever is er toch meer financiële ruimte gekomen waarmee we de balies weer beperkt kunnen openstellen. Zo blijft er voor iedereen toegang tot het recht", aldus algemeen directeur Jan Albert Waal van het Juridisch Loket.
Vanaf 11 mei 2015 bieden tien vestigingen één of tweemaal per week weer een inloopspreekuur aan. De overige twintig vestigingen volgen per 1 juni 2015.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.