Dias Latinos vertrekt uit binnenstad en niet langer gratis

AMERSFOORT - Het Latijns-Amerikaanse festival Dias Latinos in Amersfoort gaat verhuizen naar De Nieuwe Stad, bij de voormalige Prodentfabriek. Ook is het festival niet langer gratis. Het veel geplaagde Dias Latinos wordt dit jaar gehouden in het weekend van 3, 4 en 5 juli, als de gemeente een vergunning verstrekt.
Dias Latinos vertrekt uit de binnenstad van Amersfoort omdat de beveiliging teveel geld kost, terwijl de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht geen subsidie meer vertrekken. Ook kon Dias Latinos niet in de binnenstad worden gehouden vanwege de markt en verloopt de samenwerking met de horeca in de binnenstad erg moeizaam, aldus de organisatie.
Nuevos Dias Latinos gaat daarom dit jaar plaatsvinden in De Nieuwe Stad in de buitenlucht op de Oliemolenhof. Met de horeca daar heeft de organisatie al een overeenkomst gesloten. Toegang tot het festivalterrein gaat op vrijdag en zondag 7,50 euro kosten en op zaterdag een tientje.
De nieuwe datum is gekozen vanwege een evenwichtige spreiding van de festivals door het jaar heen, laat de organisatie weten. Het programma is nog niet bekend.
Dias Latinos was een van de grootste festivals van Amersfoort, maar het festival wordt al jaren geplaagd door geldgebrek. Zo werd de editie in 2013 afgelast en nam de horeca het over met Pazas Latinas. In 2014 kwam Dias Latinos terug, maar wel een stuk kleiner dan voorheen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.