Grote Zaal TivoliVredenburg eind mei hersteld

UTRECHT - De Grote Zaal in TivoliVredenburg in Utrecht gaat eind mei weer open. De zaal kan tijdelijk niet worden gebruikt omdat er een plafondplaat was losgeraakt. Uit voorzorg worden alle plafondplaten nu extra vastgezet.
Het werk neemt in totaal vijf weken in beslag, eerder werd geschat dat het vier tot zes weken zou duren.
Vanwege de tijdelijke sluiting zijn drie concerten geannuleerd en ongeveer vijftien verplaatst. TivoliVredenburg ging eerder uit van zes annuleringen en ruim twintig verplaatsingen.
De platen zijn niet vernieuwd tijdens de herbouw van het muziekcentrum. Het sterke vermoeden bestaat bij de organisatie dat er tijdens renovatiewerkzaamheden van de Grote Zaal op de beplating is gestaan. Daar zijn deze plafondplaten niet op berekend en daarom zijn die vermoedelijk losgeraakt.
De werkzaamheden zijn tot opluchting van TivoliVredenburg klaar voor het festival dat de eerste verjaardag van het nieuwe muziekcentrum markeert. TivoliVredenburg viert op 13 juni haar eerste verjaardag. Dat gebeurt met een groots festival 'Wij zijn 1'.
De financiële schade is nog niet duidelijk. Daarover wordt deze zomer waarschijnlijk meer bekend. TivoliVredenburg kampt al met tegenvallende opbrengsten en ook een geluidslek kost veel extra geld om te repareren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.