Einde aan populaire boekenmarkt Baambrugge

DE RONDE VENEN/BAAMBRUGGE - In Baambrugge vindt vrijdag en zaterdag voor de laatste keer de jaarlijkse boekenmarkt plaats in de Dorpskerk. De opbrengst gaat al vijftien jaar naar de renovatie van het gebouw, maar dat zit er bijna op.
Vijftien jaar geleden werd ontdekt dat de Dorpskerk in Baambrugge aan het verzakken was. Om geld in te zamelen voor de restauratie van de kerk, werd een boekenmarkt gehouden. Daar konden liefhebbers oude boeken kopen en met de opbrengsten werd de kerk opgeknapt.
De boekenmarkt was jarenlang een begrip in de regio en trok boekenliefhebbers vanuit het hele land naar het dorp toe. Het geld werd al die jaren gebruikt om de kerk op te knappen, maar dat is inmiddels niet meer nodig. De dorpskerk is voor meer dan een miljoen euro gerenoveerd. Met deze laatste editie verwacht de organisatie ook de laatste benodigde 10.000 euro binnen te halen.

DRAAIBOEK

De organisatie heeft besloten om na deze editie te stoppen met de markt. Organisator Ton Steenhof: "Het geld is na deze markt binnen en we worden te oud. Er zijn geen opvolgers die het van ons kunnen overnemen. Het moet al gauw een man of tien zijn die drie weken vrij kan maken om dit te organiseren." Toch gooit organisator Sofia Fluit het draaiboek niet gelijk weg. "Ik hoop dat er een groepje opstaat die het zonde vindt dat de boekenmarkt er niet meer is en de draad weer oppakt."
Bezoekers kunnen hun aankoop per kilo afrekenen; voor 1000 gram boeken betalen ze 2,50 euro.

Einde aan populaire boekenmarkt Baambrugge

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.