Aangifte NS ondanks 'watergrap' treinplasser

UTRECHT - De NS heeft maandag aangifte gedaan tegen de treinplasser ondanks het verhaal dat de man niet zou hebben geplast maar een flesje water zou hebben gebruikt. "Het is verder aan de politie om dat uit te zoeken", reageerde een woordvoerster van het spoorbedrijf in Utrecht maandag op een artikel in het AD.
De krant meldt te hebben gesproken met de jongeman. De achttienjarige inwoner van Ederveen zegt dat de foto die op sociale media voor veel ophef zorgde, in scene is gezet. Hij zou niet echt op een bankje in de trein hebben geürineerd.

STOM

"We kwamen terug van Koningsdag in Arnhem. Ik had natuurlijk wel een biertje gedronken. We wilden een grap uithalen. Ik had een flesje Extran met zon' tuitje gevuld met water en dat kneep ik leeg alsof ik stond te plassen. Hartstikke stom van me en dat had ik nooit mogen doen, want er moeten natuurlijk mensen kunnen zitten," aldus de Edervener.
De NS heeft maandag toch aangifte gedaan wegens vandalisme en vernieling, laat de woordvoerster weten: "Wij zullen er alles aan doen om hem te weren." Ook is de 'treinplasser' gevraagd om zich bij het spoorbedrijf te melden.

COMMOTIE

De jongeman zegt in het AD dat hij na alle commotie zelf de politie al heeft gebeld, maar dat toen de aangifte nog niet binnen was.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.