Inwoners Kockengen kritisch over ophogingen

KOCKENGEN - Inwoners van Kockengen zijn kritisch over het project 'Kockengen Waterproof'. Hun dorp wordt gemiddeld zestig centimeter opgehoogd, omdat alle straten blank staan nadat het hard heeft geregend. Maar de bewoners balen dat het project nu al vertraging oploopt. Ook vinden ze dat ze te veel kosten moeten maken.
Volgens Rob Gels van klankbordgroep Kockengen Waterproof moeten mensen hun eigen voortuin ophogen en dat kost tientallen kuub zand: "De riolering wordt tot aan de voordeur aangelegd. De ophoging moet je zelf betalen en je moet maar net een paar duizend euro hebben liggen."

BETONWAGENS

Gels wil nu graag in gesprek met de gemeente, voordat de rest van het dorp wordt opgehoogd. Hij is ook bang dat de nieuwe straten het begeven als er zware wagens overheen rijden: "Als je zo'n containerwagen ziet, dan weet ik niet of de weg dat aankan. Dat geldt ook voor betonwagens die door het dorp rijden."
Het eerste deel van het dorp is inmiddels opgehoogd en dat wordt maandag gevierd. Eigenlijk zou dat rond de jaarwisseling al moeten gebeuren, maar er is dus fikse vertraging. Het lange wachten wordt beloond met een bosje bloemen, dat maandag op ieder adres bezorgd wordt.

WAARSCHUWING

'Kockengen Waterproof' gaat in totaal tien jaar duren en kost twintig miljoen euro. De gemeente waarschuwde er vorig jaar al voor dat bewoners overlast krijgen. Volgens wethouder Pieter de Groene heeft de gemeente er alles aan gedaan om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Inwoners Kockengen kritisch over ophogingen
Verslaggever Rik Dogger nam een kijkje in Kockengen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.