Verjaardagspartijtje voor kinderheld Thomas de Stoomlocomotief

UTRECHT - De populaire locomotief Thomas de Trein viert dit jaar een jublileum. Het is namelijk precies zeventig jaar geleden dat het eerste verhaaltje van de kinderheld gepubliceerd werd. Het Spoorwegmuseum in Utrecht besteedt de hele week aandacht aan de verjaardag van het Britse treintje.
Thomas de Trein is gebaseerd op boeken van Wilbert Awdry. In 1984 verscheen voor het eerst een televisieserie over hem en zijn vriendjes. De verhalen draaien allemaal om de stroomtreinen op het fictieve eiland Sodor. De serie werd in het begin alleen uitgezonden in Engeland en ingesproken door Ringo Starr, de drummer van de Beatles.
Tegenwoordig is de serie in veel landen op televisie te zien. Ook zijn er veel speelgoed- en gebruiksvoorwerpen met de afbeelding van Thomas en zijn vrienden op de markt verschenen. Het treintje is door al die aandacht heel populair geworden bij jonge kinderen.
Het Spoorwegmuseum springt in op de populariteit door de verjaardag uitgebreid te vieren. Zo zijn er veel activiteiten te doen en mogen alle jongens met de naam Thomas maandag gratis naar binnen.

Verjaardagspartijtje voor kinderheld Thomas de Stoomlocomotief
Fans van Thomas met dezelfde naam als het treintje mochten gratis naar het Spoorwegmuseum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.