Helft rooms-katholieke kerken in Vallei gaat dicht

VEENENDAAL/RHENEN - Het aantal rooms-katholieke kerkgebouwen van de parochie Zalige Titus Brandsma zal minimaal halveren. Dat is de verwachting van een werkgroep die zich heeft beziggehouden met de toekomst van de kerk in de Vallei.
De parochie heeft nu kerkgebouwen in Veenendaal, Rhenen, Wageningen, Bennekom, Ede, Lunteren, Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek. Daar blijven er maximaal vier tot vijf van over en mogelijk is dat aantal nog aan de optimistische kant, zegt de werkgroep in het parochieblad.

EIJK

Oorzaak van de sluiting is de afname van het aantal parochianen en vrijwilligers. In het blad staat ook dat kardinaal Eijk vreest dat er in de parochie maar een kerk openblijft, maar daar gaat de werkgroep niet vanuit. De Utrechtse kardinaal krijgt stevige kritiek omdat hij veel kerken in zijn bisdom laat sluiten.
Later wordt bekend welke kerken in de Vallei precies sluiten. Vorig jaar werd in Ede al de Goede Herderkerk van de hand gedaan. Het gebouw werd verkocht aan een baptistengemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.