Eis: Zeven jaar cel hoger beroep Woerdense internetdrugsdealer

WOERDEN - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tot zeven jaar celstraf geëist tegen drie mannen, onder wie een Woerdenaar, die worden verdacht van internationale drugs- en wapenhandel via online marktplaatsen. De aanklager deed dat maandag voor het gerechtshof in Arnhem.
De verdachten zijn een 47-jarige man uit Woerden, een 31-jarige man uit Enschede en een 22-jarige man uit Duitsland. De drie behoorden tot een groep van in totaal zes verdachten.

HUURMOORD

De drie gingen na hun veroordeling tot straffen tot zes jaar in hoger beroep. De Woerdenaar kreeg van de rechtbank in 2014 vijf jaar celstraf. Tegen hem was toen zeven jaar geeist en nu in hoger beroep weer. De rechtbank achtte toen niet bewezen dat hij - naast zijn drugshandel - ook nog opdracht tot een huurmoord aan een politie-infiltrant gaf.
In februari 2013 startte onder de naam Commodore een strafrechtelijk onderzoek naar drugshandel op internet. Dat gebeurde onder meer via marktplaatsen als Blackmarket Reloaded (BMR) en Silk Road.

VUURWAPENS

Uit het onderzoek bleek dat er op professionele wijze een grote verscheidenheid aan verdovende middelen en andere verboden goederen, zoals vuurwapens, werd aangeboden door verschillende verkopers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.