OV-fiasco Tourstart dreigt; provincie betaalt 3 ton

UTRECHT - De provincie Utrecht moet bijna drie ton investeren om het openbaar vervoer tijdens de Tourstart in goede banen te leiden. Dat staat in een brief van het college van Gedeputeerde Staten. Volgens de provincie is onlangs duidelijk geworden dat een groot deel van het openbaar vervoer niet door de tourorganisatie wordt geregeld.
De bereikbaarheid van de Utrechtse Binnenstad, Utrecht Oost en Utrecht Zuidwest komt daardoor in het gedrang. Dit wordt door de provincie als 'onverantwoord en ongewenst' beoordeeld. Omdat de Tourorganisatie volgens de provincie niet over genoeg geld beschikt om alternatief vervoer aan te bieden, draait de provincie op voor de kosten.
De provincie zegt verder dat door de Tourstart ook de bereikbaarheid van het UMC Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Diakonessenziekenhuis beperkt is, waardoor ook werknemers en bezoekers van de beide ziekenhuizen er last van zullen hebben.
Een woordvoerder van de Tourorganisatie in Utrecht zegt dat het gaat om de bereikbaarheid van de inwoners van de provincie Utrecht en de stad, en niet zozeer om de bereikbaarheid van het evenement. 'De provincie is de concessiehouder van het openbaar vervoer per bus en in die zin verantwoordelijk voor de bereikbaarheid.' De Tourorganisatie betaalt wel mee aan pendelbussen van en naar het evenement.

OV-fiasco Tourstart dreigt; provincie betaalt 3 ton

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.