Utrechts spookstation nog anderhalf jaar op slot

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn is klaar. Toch zullen er pas eind 2016 treinen stoppen en vertrekken. Een inwoner van Utrecht heeft met bezwaren de spoorplannen rond Utrecht zo vertraagd dat het nieuwe station anderhalf jaar lang op slot moet.
De man die met zijn bezwaarschriften voor enorme vertraging zorgde in de Utrechtse spoorplannen krijgt een nieuw huis toegewezen van Prorail. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. Deze zomer al vertrekt de man uit het spoorgebied. Hij woont als het station in gebruik kan worden genomen al een jaar elders.
ProRail noemt de situatie vooral erg jammer voor de reiziger. "Het staat daar echt te wachten op gebruik. Ik denk dat het station liever zelf ook al eerder gebruikt zou willen worden, maar dat kan nou eenmaal niet", aldus een woordvoerder. Volgens ProRail is het niet mogelijk een dienstregeling op poten te zetten als onderdelen van de spoorplannen vertraagd zijn.

BEZWAAR

De vertraging is ontstaan omdat de Utrechter bezwaar had gemaakt tegen de spoorverdubbeling vlakbij zijn huis. De Raad van State gaf hem tot twee keer toe gelijk, waardoor de plannen van ProRail flinke vertraging hebben opgelopen. Daarom zijn de rails nog niet aangesloten op die bij Utrecht Centraal Station.
Station Utrecht Vaartsche Rijn moet een deel van de drukte op Utrecht Centraal opvangen. Daarnaast moet het een belangrijke schakel worden voor reizigers richting de Utrechtse Uithof.

Utrechts spookstation nog anderhalf jaar op slot

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.