Celstraf voor schietende maaltijdbezorger Overvecht

UTRECHT - De rechter heeft twee Utrechtse mannen een celstraf opgelegd vanwege een schietpartij op de Atlasdreef in de wijk Overvecht.
De rechtbank acht het bewezen dat een 21-jarige maaltijdbezorger meerdere keren geschoten heeft op zijn 20-jarige slachtoffer. Hij moet daarom één jaar de cel in, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

TELEFOONNUMMER

Omdat het slachtoffer de schutter voorafgaand aan de schietpartij heeft geslagen, kreeg hij twee maanden gevangenisstraf opgelegd. Waarover de ruzie ging, is onduidelijk, maar mogelijk weigerde één van hen een telefoonnummer te geven aan de ander.
Beide mannen waren in eerste instantie spoorloos, maar het slachtoffer meldde zich later op het politiebureau en verklaarde dat hij was beschoten. Naar aanleiding van bewakingsbeelden in het tv-programma Bureau Hengeveld kon de schutter worden aangehouden.

STEEKPARTIJ

De 20-jarige Utrechter is trouwens wordt nog een verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. De Utrechtse rechter besloot dinsdagochtend dat hij voor die zaak vast moet blijven zitten en nog een persoonlijkheidsonderzoek moet ondergaan. De rechter buigt zich op 4 augustus weer over deze zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.