Woerden praat met omwonenden over park Harmelen

HARMELEN - De gemeente Woerden gaat kijken naar een plan om het Harmelense Nassaupark in een groot grasveld te veranderen. Omwonenden hebben veel last van hangjongeren en in het park zou gehandeld worden in drugs. Door de aanleg van een grasveld is er meer zicht op het gebied en volgens de omwonenden zijn de grootste problemen dan voorbij.
Het college van B en W ziet liever geen grasveld omdat het park al dertig jaar een begrip is in de wijk. "We roepen mensen op bij overlast direct de gemeente of de politie te bellen", zegt locoburgemeester Duindam van Woerden. "Dan kunnen we direct optreden als het nodig is. De politie weet ervan."
Omwonenden zeggen dat er al vaak aan de bel wordt getrokken, maar volgens hen doen de wijkagent en de gemeente niet veel. "Dat is niet waar", zegt Duindam. "We noteren alles en vragen de bewoners ook bijvoorbeeld kentekens van auto's te noteren, zodat de politie er mee aan de slag kan. Als er niets met een klacht gedaan is, trekken we dat na, want we bewaren al die gesprekken."
De gemeenteraad praat binnenkort over de overlast in het Nassaupark. Dat gebeurt na vragen van het CDA. Dan zal ook gekeken worden of het snoeien van bosjes tot de mogelijkheden behoort. De omwonenden hebben gezegd dat ze zelf het grasveld wel willen onderhouden.

Woerden praat met omwonenden over park Harmelen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.