Winkels De Ronde Venen mogen toch open op zondag

DE RONDE VENEN - Winkels in De Ronde Venen mogen voortaan open op zondag. Het college stelt dat voor na kritiek van winkeliers, klanten en oppositie.
"Het is een moeilijke afweging geweest", zegt wethouder Anco Goldhoorn. In het collegeakkoord stond dat er slechts drie tot vier koopzondagen per jaar zouden zijn, maar daar komt de gemeente nu dus op terug.
Goldhoorn: "We hebben gekozen voor een oplossing waar het meeste draagvlak voor is." Het voorstel moet nog door de gemeenteraad, maar dat lijkt een formaliteit.

KARWEI

Bouwmarkt Karwei in Mijdrecht was de afgelopen maanden al open op zondag. Zij hielden zich niet aan de regels van de gemeente en kregen daarom iedere zondag een boete van 5000 euro. "Het is een heleboel geld die boete, maar we willen gewoon een statement maken", zei manager Marco Kruse eind vorig jaar. Binnenkort kan hij dus legaal open.
Winkeliers mogen voortaan zelf weten of ze zondag open zijn tussen 12 uur 's middags en 10 uur 's avonds. "We gaan er daarbij als college vanuit dat winkeliers zelf heel goed weten wat goed werkt en wat niet", aldus Goldhoorn.

La lang wikken en wegen mogen winkels in De Ronde Venen dan toch open op zondag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.