RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tourkoorts op gele loper bij première 'Ventoux'

1/2
UTRECHT - De film gaat over vrienden die op de fiets de legendarische Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen, maar dinsdagavond bij de première van Ventoux in het Beatrixtheater was de Tourstart in Utrecht nadrukkelijk aanwezig. Er waren bolletjesjurken en de loper was geel in plaats van rood.

In 'Ventoux' van regisseur Nicole van Kilsdonk gaan vier vrienden na dertig jaar opnieuw de berg op, als eerbetoon aan een vriend die destijds overleed. De film is gedraaid met een jonge en oude cast. Voor de jonge cast is de Tour de France onbekend, maar de oude cast kent wel de reputatie van de Mont Ventoux.

Acteur en schrijver Wilfried de Jong fietste zelf ooit de Ventoux op en voor de film deed hij dat deels opnieuw. Voor de laatste keer, want voortaan kiest hij voor de auto. "Dat is een nog mooiere uitvinding dan de fiets." De wielerliefhebber zou ook niet in de Tour de France willen meefietsen. "De Tour is voor mij drie weken elke namiddag weten welke etappe eraan komt en daar de televisie voor aanzetten."

Ook burgemeester Van Zanen was aanwezig op de première. Zelf de Ventoux op gaat hij zeker niet doen. "Ik zwem graag, ik loop graag, ik fiets graag, maar ik ga geen berg op, dat laat ik aan talenten over."

De Amersfoortse zanger Blaudzun fietste wel de Ventoux op. Hij maakte de soundtrack voor de film en mocht ook al de muziek voor de Tourstart maken en voelde zich moreel verplicht naar Frankrijk af te reizen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -