Veel animo voor woningproject Utrechtse studenten

UTRECHT - Het project in Utrecht om studenten een goedkope kamer te geven in ruil voor vrijwilligerswerk is een schot in de roos. Er zijn al meer aanmeldingen binnen dan er kamers zijn.
De studenten komen te wonen in een complex waar psychiatrische patiënten langskomen om een zelfhulp-programma te volgen. De bedoeling is dat de studenten hun steentje bijdragen om het complex draaiende te houden door bijvoorbeeld het groen om het pand te onderhouden of af en toe de receptie te bemannen.

KEUZE

Ook de politiek is enthousiast: "Niemand wordt verplicht en iedereen mag vrijwilig kiezen voor zover wij kunnen overzien. Studenten nemen bewust deze keuze om zorgtaken op zich te nemen. Ik help mensen en daarvoor krijg ik een woning terug. Dat lijkt me een uitstekende deal", aldus Steven Menke van Student en Starter.
In totaal gaat het om 15 kamers in een complex aan de Vaartscherijnstraat. Zorgverlener Lister biedt daar zelfhulpcursussen aan voor mensen met psychische-en verslavingsproblemen. De studenten hoeven dan ook geen zorgtaken uit te voeren.

Veel animo voor woningproject Utrechtse studenten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.