Nu al drukte op de weg door Hemelvaartweekend

PROVINCIE UTRECHT - Om 12 uur stond er al ruim 40 kilometer file op de Nederlandse wegen en dat is uitzonderlijk, zegt de VerkeersInformatieDienst (VID). De files worden veroorzaakt door ongelukken en hebben te maken met de drukte vanwege het Hemelvaartweekend.
Op de A12 staat een file omdat daar nog aan de weg wordt gewerkt en tussen de Meern en knooppunt Oudenrijn staan de auto's nog vast wegens een eerder ongeluk. Ook op de A2 naar het zuiden staat het vast.
Omdat veel mensen een lang weekend vrij nemen en er op uit trekken is woensdagmiddag grote kans op meer files. Vooral op de wegen naar de Veluwe (A1/A28/A50), rond Arnhem en Nijmegen (A12/A50/A325), naar het zuiden (A2/A27) en op de wegen naar de Friese meren en de kust zal het druk worden.

BUITENLAND

De ANWB denkt dat de drukte na 20.00 uur voorbij is. Ook in het buitenland wordt het woensdag druk. In België staan dan flinke files rond Antwerpen en Brussel en op de E40 naar de kust.
In Frankrijk is er veel drukte op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het verkeer vast op de wegen naar de Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland is er vooral veel vertraging op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Sint Gotthardtunnel het grootste knelpunt is.

Verschillende activiteiten in de regio vanwege Hemelvaart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.