Waterkanonnen ingezet bij brand sportschool Veenendaal

VEENENDAAL - De brandweer is woensdag urenlang bezig geweest met een brand in sportschool LaVita aan de Sportlaan in Veenendaal. De brand werd rond 9.30 uur gemeld en rond 14 uur werd het sein brand meester gegeven.
De brandweer heeft lang gezocht naar de brand, die uiteindelijk bleek te woedden in de sauna. Door de brand kwam er veel rook vrij. Twee mensen moesten daarvoor worden behandeld door ambulancepersoneel.
Door de rook had de brandweer moeite om de brand te bestrijden. Er werden ruiten ingeslagen zodat de rook kan ontsnappen. Uiteindelijk zijn waterkanonnen ingezet en dat heeft volgens een woordvoerder het gewenste effect gehad.
In het pand zit ook zwembad De Vallei en dat bleef gewoon open.

EIGENAAR

De eigenaar van sportschool LaVita reageert geschrokken tegen RTV Utrecht. Marcel van Amersfoort is vooral opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen. Van Amersfoort is verbaasd dat de brand in de sauna kon ontstaan. Volgens hem is er een onderhoudscontract en was de sauna technisch in orde.
Ondanks de brand heeft Van Amersfoort goede hoop dat hij zijn sportschool de komende dagen kan schoonmaken, zodat hij maandag weer open kan gaan.

Sportschool Veenendaal ontruimd na brand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.