Cel en gebiedsverbod voor kinderlokker Houten

HOUTEN - Een 38-jarige man uit Houten is woensdag veroordeeld tot twintig maanden cel en voorwaardelijke tbs voor het betasten van minderjarige meisjes. Ook mag hij Houten niet meer in.
De rechtbank acht alle ontuchtige handelingen, in totaal met zes slachtoffers, bewezen. Ook had hij kinderporno in bezit. De man is verminderd toerekeningsvatbaar wegens een psychische stoornis. Hij moet zich laten behandelen, eerder wilde hij daar niet aan meewerken. Als de man zich niet aan de voorwaarden houdt, krijgt hij alsnog tbs.

UITLATEN

De 38-jarige man betastte kinderen tijdens het uitlaten van de hond. Van de ontucht kunnen de slachtoffers later veel last krijgen, aldus rechtbank. Een vader zegt tegen RTV Utrecht dat hij blij is met de uitspraak van de rechtbank, maar dat er nooit recht kan worden gedaan als iemand aan je kinderen zit. Ook is hij niet gerust op het gebiedsverbod. "Wie zegt dat hij echt niet meer in Houten komt?"
De aanwezigheid van de man zorgde in 2014 voor veel onrust in de wijk. In 2006 werd de man al eens veroordeeld voor schennis van eerbaarheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.