De Batterijen Nieuwegein: dagrecreatie en vergaderplekken

NIEUWEGEIN - Het fortterrein De Batterijen aan de Overeindseweg in Nieuwegein wordt volgend jaar voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek. De gemeente heeft een plan goedgekeurd voor dagrecreatie, een kinderspeelplaats en zakelijke evenementen.
Het plan is afkomstig van communicatieadviesbureau ID310 uit Houten, dat zelf ook naar De Batterijen gaat verhuizen. De uitbater gaat zich door de week richten op zakelijke klanten en in het weekend op ouders met kinderen.
In de monumentale panden komt onder meer een restaurant, waar ook exposities worden gehouden, en een plek waar kinderen proefjes kunnen doen. Omdat het terrein aan fietspaden ligt, zullen er bijzondere fietsen worden verhuurd. De naam blijft De Batterijen aan de Overeindseweg. In augustus 2016 is het terrein opgeknapt en de panden klaar voor gebruik.

WATERLINIE

De Batterijen zijn gebouwd tussen 1871 en 1873 als voorpost voor Fort Jutphaas en maken deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er staan nog een artillerieloods en een bomvrij wachthuis op het terrein langs het Amsterdam-Rijnkanaal, ter hoogte van de Plofsluis.
Het fort was de laatste jaren in gebruik bij Rijkswaterstaat, onder andere voor de opslag van strooizout.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.