Vader van misbruikte dochter: Straf Houtense kinderlokker veel te laag

HOUTEN - Een celstraf van twintig maanden is niet genoeg. Dat vindt een vader van een van de slachtoffers van de man uit Houten die vandaag werd veroordeeld voor het betasten van minderjarige kinderen. "Maandenlang heeft hij mijn dochters vertrouwen gewonnen, om haar vervolgens te misbruiken."
"De straf staat helemaal niet in verhouding met wat hij de kinderen heeft aangedaan. Het is veel te mild, hij heeft hun vertrouwen voor de rest van hun leven geschaad", zei de vader woensdag tegen RTV Utrecht. "Je kunt beter drie keer van de trap vallen dan dat iemand aan je lichaam zit."

UITLATEN

Zijn dochter is een van de zes slachtoffers van Bert S., die ook wel bekend staat als de kinderlokker van Houten. De 38-jarige man betastte kinderen tijdens het uitlaten van zijn hond.
De 38-jarige man uit Houten moet naast de celstraf aan een aantal voorwaarden voldoen om zo geen tbs te krijgen. Zo mag hij niet meer in Houten komen en moet hij zich laten behandelen. "In 2006 werd hij al veroordeeld voor hetzelfde maar wilde hij niet meewerken aan behandeling. Wie gaat straks handhaven dat hij hier uit de buurt blijft?", vraagt de vader zich af.

IMPACT

Van de ontucht kunnen de slachtoffers later veel last krijgen, zei de rechtbank woensdag. De vader beaamt dat. Nu maakt zijn dochter het dankzij professionele hulp goed, laat hij weten, maar hij maakt zich zorgen over wat het later met haar gaat doen. "Maandenlang is hij bezig geweest om stelselmatig haar vertrouwen te winnen. Ze vond hem zelfs vriendelijk, maar vervolgens zat hij aan haar."

SPUITJE

Zijn dochter schreef S. een brief, vertelt de vader. Die is volgens hem hartverscheurend. "Ze schreef dat ze zich megaschuldig voelt en dat ze hoopt dat hij snel nieuwe vrienden maakt in de gevangenis." Een flink contrast met de woorden die hij zelf in de rechtbank tegen de dader sprak. "Ik zei: 'Het enige wat wij gemeen hebben, is onze liefde voor honden. Maar als mijn hond zich zo zou gedragen als jij, dan kreeg hij een spuitje. Dat had ik een passende straf gevonden.'"
"Als je over zoiets als dit leest in de media gaan je nekharen al recht overeind staan. Als het dan zo dichtbij komt als bij ons, dat is niet voor te stellen", aldus de vader. Met de ouders van een ander slachtoffer heeft hij contact. "We drinken wel eens een biertje en dat vind ik wel waardevol. We zijn deelgenoten, dat verbindt ons."

De vader van een slachtoffer over de straf van de veroordeelde kinderlokker in Houten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.