Gezellige drukte bij evenementen in de regio

PROVINCIE UTRECHT - Evenementen in de regio hebben op Hemelvaartsdag veel bezoekers op de been gebracht. Zo waren sleepbootdagen in Vianen zeer populair onder dagjesmensen. De organisatie spreekt van een 'meer dan goede dag', met een bezoekersaantal van ongeveer 50.000 mensen.
"Normaal gesproken komen er in drie dagen 100.000 mensen, als je de helft van dat aantal al na een dag hebt gehaald kan je spreken van een goede dag", jubelt Henk Lammertink.
Druk was het ook op de Hof in Amersfoort. Het culinaire evenement viert het 20-jarig bestaan, en daar komen veel fijnproevers op af. Exacte aantallen wist Peter Ros van Proef Amersfoort niet te noemen, maar had heel wat voeten in de aarde om iedereen van drank te voorzien. "We waren bijna uitverkocht, en dat is niet eerder voorgekomen."
Ook veel mensen trokken naar de Lentefair op Paleis Soestdijk, en in Soest werd weer traditioneel de Oude Ambachtenmarkt georganiseerd. Volgens de wijkagent was het er gezellig druk, maar was er in de loop van de dag nog een opstootje na een verkeersconflict.

CROSSEVENEMENTEN

In Utrecht was veel belangstelling voor sportevenement De Loop van Leidsche Rijn. Ook de braderie op de Amsterdamsestraatweg werd goed bezocht. In Werkhoven en bij Stoutenburg waren crossevenementen. Veel vakantiegangers genoten van de campings en in de bungalowparken in de regio.
In Bunschoten worden de Botterdagen gevierd, onder meer met een toertocht op donderdag met tientallen Fiats. Gezellig druk was het ook bij de dierentuinen in de regio. Dierenliefhebbers genoten van de parken in Rhenen en Amersfoort.

DAUWTRAPPEN

In meerdere natuurgebieden begon Hemelvaartsdag met dauwtrappen. Dat is een wandeling die 's ochtends al vroeg begint. In Cabauw begon om 06.00 uur een wandeling van twaalf kilometer bij de Middelste molen. Ook bij Amerongen, de Grebbeberg in Rhenen en op Heidestein in Zeist waren de dauwtrappers er al vroeg bij.
Er waren donderdagochtend in bijna alle steden en dorpen in de regio kerkdiensten. Gelovigen herdenken op Hemelvaartsdag dat Jezus afscheid nam van zijn volgelingen en opsteeg naar de hemel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.