Verzet tegen woningbouw Haanpolder Woerden

WOERDEN - Stichting Groene Hart en Burgerinitiatief Haanwijk zijn fel tegen plannen van de gemeente Woerden om woningen te bouwen in polder Haanwijk tussen Woerden en Harmelen. Dat schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad. Volgens de tegenstanders gaat met het bouwen van een nieuwe wijk kwetsbare natuur verloren.
Op 18 mei wordt er een informatieavond gehouden over de bouwplannen en dat is volgens de actiegroepen een gotspe. Eind mei wordt er namelijk pas in de raad gesproken over de Woonvisie. Daarin staat hoe Woerden de komende jaren omgaat met bouwplannen. Volgens de tegenstanders is het onbehoorlijk om daarvoor al plannen te presenteren.
Het Burgerinitiatief spreekt er in de brief verder schande van dat de informatieavond door de gemeente Woerden samen met de projectontwikkelaar wordt georganiseerd. Dat is volgens de actiegroep een vorm van belangenverstrengeling.
Ook het feit dat Woerden in 2014 samen met de provincie Utrecht afspraken heeft gemaakt over behoud van een aantal polders rondom Woerden, waaronder Haanwijk, staat recht tegenover de plannen om daar nu woningen te gaan bouwen, aldus de omwonenden.
Zowel Stichting Groene Hart als Burgerinitiatief Haanwijk hebben al aangegeven alles aan te grijpen om woningbouw in de polder tegen te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.