Van der Valk wil hotel langs A12 bij Woerden

WOERDEN - Hotelketen Van der Valk wil een nieuw hotel bouwen langs de A12 bij Woerden. Het complex zal vermoedelijk bij kaasfabriek Eru verrijzen, melden meerdere bronnen aan RTV Utrecht. Er wordt nog gekeken naar de financiën en de vergunningen.
De gemeente Woerden weet van de plannen en wacht de ontwikkelingen af. Wel laat het college van B en W aan RTV Utrecht weten de komst van Van der Valk "toe te juichen". Directeur Martin van der Valk van het hotel in Vianen wil er weinig over loslaten. "De plannen zijn nog in een te pril stadium om daar op dit moment mededelingen over te doen."
Volgens het hotelconcern wordt er op dit moment al fors geïnvesteerd in een verbouwing van het hotel in Vianen en een heel nieuw hotel aan de Winthontlaan in Utrecht. Dat wordt met 70 meter de hoogste Van der Valk in Nederland.

BREUKELEN

Van der Valk is al langer bezig met de locatie langs de A12, maar liet dat plan eerder los, naar verluidt omdat het hotel te dicht bij de Van der Valkvestiging in Breukelen zou liggen. Nu dichter bij Breukelen in Utrecht wel gebouwd wordt, lijkt het erop dat van die gedachte is afgestapt.
Hoe groot het Van der Valkhotel in Woerden wordt is nog niet duidelijk. Volgens geruchten zou het gaan om zo'n honderd kamers en enkele vergaderzalen.

CONCURRENTIE

De komst van de hotelketen zal niet onopgemerkt blijven voor lokale ondernemers in de regio. Nog geen jaar geleden opende het Stadshotel Woerden haar deuren en het Woerdense Best Western Hotel aan de Utrechtsestraatweg wordt momenteel gerenoveerd en deels uitgebreid.
Mede-eigenaar Wieteke Breuren van het Stadshotel in het centrum van Woerden juicht de komst van een nieuw hotel in ieder geval toe. "We zien het niet als concurrentie. Wij hebben een heel ander concept en we verwachten dat juist door een Van der Valk meer mensen naar Woerden zullen komen. Die zien we dan weer terug in ons restaurant."
Voor de vergaderlocaties in Woerden kan de komst van een nieuwe Van der Valk wel gevolgen hebben. Plein 7 opende recent de deuren en ook de Woerdense Hofclub en Inoffice bieden al vergaderzalen aan.
Het zou nog zeker 1,5 jaar gaan duren voordat de plannen definitief uitvoer krijgen. Opvallend is wel dat op dezelfde locatie eerder is gekeken naar de mogelijkheden voor een Best Western Hotel. Dat plan ging niet door omdat de banken de hand op de knip hielden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.