Vader Amersfoorts gezinsdrama roept op tot alertheid

AMERSFOORT - Ron van den Bedum hoopt dat ouders alerter worden op de signalen die vooraf gaan aan een familiedrama. De 49-jarige Amersfoorter verloor zijn zoon Thomas bij een familiedrama in de wijk Nieuwland. De dader bleek zijn toenmalige vrouw.
Van den Bedum vertelt nu zijn verhaal omdat hij hoopt dat zo toekomstige gezinsdrama's voorkomen kunnen worden. De vader uit Amersfoort verliest begin vorig jaar zijn 11-jarige zoon Thomas. Hij vindt hem dood op bed. Al gauw wordt duidelijk dat de moeder van Thomas verantwoordelijk is voor zijn dood.

CELSTRAF

De vrouw was na het incident aan het Noorderlicht zwaargewond. Ze wilde zelfmoord plegen met een mes maar dat mislukte. De vrouw is inmiddels veroordeeld tot acht jaar cel.
Ieder jaar worden zeker twintig kinderen in Nederland omgebracht door hun eigen vader of moeder. Vaak pleegt de dader daarna zelfmoord en blijft een ouder alleen achter.

JONGERIUS

Van den Bedum heeft zijn leven inmiddels weer opgepakt. Hij is weer vader geworden. Het is een moeilijke periode, omdat hij ook de dood van zijn 11-jarige zoon probeert te verwerken. Bovendien heeft zijn scheiding met de moeder van Thomas veel tijd en energie gekost. PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius zegde vrijdag in UVandaag toe naar de afwikkeling van moeilijke scheidingen te willen gaan kijken.
Het EO-programma Dit is de Dag Reportage heeft de 49-jarige Amersfoorter in die bijzondere periode gevolgd. Verslaggever Dennis van Ommeren volgde Ron in zijn verwerkingsproces en tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Het programma wordt zaterdag 16 mei uitgezonden om 21.15 op NPO2.

Een fragment uit DIDD Reportage van de EO.
Ron van den Bedum blikt in UVandaag vooruit op de reportage van de EO

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.