Konijn gedumpt bij Maarssense speeltuin

MAARSSEN - Bij de speeltuin van kinderboederij De Vechtse Hoeve in Maarssen is een konijn gedumpt. Volgens de vrijwilligers staat dit niet op zichzelf, maar gebeurt dit vaker.
Het wit-zwarte beestje is in de nacht van donderdag op vrijdag in een verblijf geplaatst waar ook andere konijnen sliepen. De vrijwilligers vrezen daarom dan ook dat het mannetje de vrouwtjes gedekt heeft. Daardoor vindt er binnenkort wellicht een geboortegolfje plaats onder de konijnen van kinderboerderij De Vechtse Hoeve.
De kinderboederij benadrukt dat het geen asiel is en daarom niet zomaar dieren aanneemt. De vrijwilligers zeggen dat er, zeker richting de vakantietijd, dagelijks tientallen telefoontjes binnenkomen van mensen die van hun dier af willen. Maar de kinderboederij gaat hier nooit op in. De kans is namelijk groot dat de dieren die al op de boerderij verblijven, besmet worden met een meegebrachte ziekte.
Op de Facebookpagina van De Vechtse Hoeve is te lezen dat de vrijwilligers ervoor waarschuwen om niet zomaar een huisdieren te nemen. Bij het bericht over het gedumpte konijn is de tekst 'Een dier neem je niet voor even, maar voor z'n hele leven' geplaatst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.